lördag 11 september 2010

Markarbete och kök

Helt plötsligt blev vi kontaktade av SverigeHuset som vi köpte tomten av. Efter provgrävningar (vet inte på vilken tomt) har det tydligen visat sig att den grundläggning som tidigare gjorts inte duger för att ställa ett hus på. Detta ska nu rättas till och då passar de förhoppningsvis på att göra det utifrån var vi har tänkt lägga vårat hus. Det känns ju bra att de upptäckte det så här tidigt innan det egentligen påverkar vårt bygge men det är ju inte utan att man blir lite misstänksam och fundersam.

I onsdags var vi på Vedum och detaljplanerade köket. Vi har fått ritningar och offert och första reaktionen var nog ett litet flämtande. Visst hade jag räknat med att det skulle bli dyrare men kanske inte riktigt så mycket. Vi ska göra några justeringar men vi vet inte om det kommer dra ner prislappen lite eller öka på den ytterligare. Som det ser ut just nu behöver vi hosta upp nästan 50 000 kr extra för köket. Det är inget superflashigt kök men vi har försökt få det bekvämt och funktionellt. Det känns som att köket är ett ganska viktigt rum och det får helt enkelt vara värt de extra pengarna. Det är i alla fall min åsikt. Vi har inte hunnit titta på det ordentligt tillsammans.

Vi valde även tvättställ och spegel till båda badrummen. Ingen extra kostnad för det men det blir några justeringar där också så vi får väl se hur det slutar. Men i så fall rör det sig bara om någon tusenlapp så det räknar vi som noll tycker jag.

Nästa steg blir att få en slutgiltig ritning på köket och att träffa Catarina på Vårgårdahus för att bestämma alla övriga detaljer i huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar