onsdag 1 september 2010

Planlösning

Efter några turer fram och tillbaka är vi äntligen redo att bocka av planlösning och fasadritning på "att-göra"-listan. Huset är inritat på nybyggnadskartan och bygglovsansökan bör vilken dag som helst ligga i en hög på ett skrivbord i kommunhuset. Jag ville helst följa minsta motstånds lag för att få en så snabb bygglovsprocess som möjligt men varför göra något enkelt? Nu är carporten inritad på prickad mark (= får ej bebyggas) och vi får hoppas på en lättsinnad bygglovshandläggare samt räkna med längsta möjliga handläggningstid. Ja, ja, vi har ju faktiskt tänkt att bo i huset ett tag så det är väl värt att vänta några veckor extra för att få ett bra slutresultat. Nästa vecka ska vi till Vedum och detaljplanera köket och titta på badrumsinredning. Det känns som att vi kommer in på lite mer verkliga saker nu. Det är nog kanske sant att vi faktiskt ska flytta in i ett helt nybyggt hus skapat efter våra drömmar.

Nog babblat. För er som inte har genomlidit vårt ältande med planlösning och fasadritning, här kommer de:
(klicka på bilden om du ser dåligt)




5 kommentarer:

  1. Det finns ganska mycket på "att göra listan" i samband med husbygge. Vi flyttade in i vårt Vårgårdahus i dec och vi har ganska mycket kvar att planera och fundera och genomföra:) Vi valde att göra mycket själva eftersom det är så roligt! Lycka till med ert hus!
    //Veronica

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Hade velat komma i kontakt med er då vi själva går i tankarna om att bygga ett likadant hus med just Vårgårda. Maila mig gärna på thomas@xport.se, hade verkligen uppskattats! :-)

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Ert hus är jättefint!!! Hoppas ni trivs. Vi är också inne på att bygga Villa Björkholmen. Blev ni nöjda? Skulle ni ändra något i planlösning eller annat så här i efterhand när ni bott in er? Alla tips mottages tacksamt! :-) / Elin

    SvaraRadera
  4. Och det vore jättekul att se fler foton! :-)

    SvaraRadera
  5. Du får väldigt gärna maila mig på elin.blomsterberg@outlook.com

    Jag vore verkligen tacksam för tips! :-)

    SvaraRadera