söndag 2 januari 2011

Statusrapport

2010 ligger nu bakom oss och innehöll en hel del både stora och små ångestladdade beslut. Vi kom inte riktigt så långt som vi hade hoppats på i vår husprocess men förhoppningsvis har vi lämnat mycket av arbetet som inte går att ta på  bakom oss. 2011 blir året då vi får se alla våra beslut konkretiseras. Naturligtvis kommer året även innebära ännu fler beslut! Vi får hoppas att allt går ihop i slutändan :)

De sista dagarna av december:
- Vi fick äntligen det efterlängtade bygglovet hem i brevlådan.
- Vi avropade huset, dvs vi skrev på den slutgiltiga beställningen av huset i detalj. (nu finns det ingen återvändo).
- Vi träffade banken för att starta byggkreditivet, vilket innebär att vårt tillfälliga tomtlån nu kommer läggas in i kreditivet och räntan blir därmed lägre. Tjoho!

Nu inväntar vi med spänning leveransbesked från Vårgårdahus.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi har fastnat för Vårgårdahus Villa Björkholmen, precis som ni. Har ni någon uppfattning om vad ett nyckelfärdigt hus kostar om man exkluderar tomten med anslutningsavgifter?

    SvaraRadera
  2. Jag tror att det har varit en prishöjning sedan vi beställde huset. Nyckelfärdigt kostade vårat drygt 2 milj exkl tillval, tomt, anslutning, markförberedelse, bankkostnader och statliga kostnader. Vår uppfattning var att Vårgårdahus var givmilda med sina priser även när vi bara tittade runt så hör med dem och be dem göra en kalkyl.

    SvaraRadera