onsdag 4 maj 2011

Tak är viktigt

Det har redan gått en vecka sedan vi stod där och såg vårat hus skapas. I jämförelse med den dagen så ser det i våra otränade ögon inte ut att hända så mycket just nu :) Vi har förstått att det byggs tak. Vi litar på att våra snickargrabbar vet vad de gör. Vi får passa på att sända ett stort grattis till vår snickare som fick en liten flicka för några dagar sedan. Jäkla bra tajming! Vem kom egentligen på att man skulle ha pappaledighet i samband med en förlossning? ;)

Tänkte visa lite bilder på vad som hände dagarna efter stomresningen:

Dag 2 ägnades åt att lägga råspont på taket, vilket tydligen kan vara lite pilligt när man inte nöjer sig med ett vanligt fyrkantigt hus.

Dag 3 var det dax att rulla ut papp så att huset blev tätt inför helgen.

Än så länge är det bara de bärande innerväggarna som är uppe. Här blickar vi ut över köket och kan skymta vardagsrummet på andra sidan väggen. Mitt i bild ligger vår första limträbalk till ryggåstaket. Den visade sig vara för kort så snickarna fick snabbt beställa och hämta en ny.

Vardagsrummet och innanför nästa dörr ligger allrummet.

Här fattas en hel del väggar. Främst i bild har vi det mindre badrummet. I bakre hörnet ett litet förråd. När man kliver in genom dörren hamnar man i tvättstugan.

Status idag: Arbetet med taket fortsätter både på utsidan och insidan. Läkten är nästan klar på taket och det börjar närma sig tid för att lägga takpannor. Äntligen något konkret som jag kan beundra :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar