tisdag 13 juli 2010

Hur vet man...

Jag har vid flera tillfällen fått frågan: hur vet man vad man ska göra och hur väljer man hus och husleverantör?
Det undrade jag också och svaret är: man vet inte...man är bara mitt uppe i cirkusen och tar en himla massa beslut och lär sig på vägens gång. Sedan har man som tur är husleverantörens representanter som hjälper till att visa vägen.

När det gäller val av husmodell hade vi tittat på mängder av planlösningar och fått en uppfattning om vad vi uppskattade. Saker som att kök och vardagsrum skulle ligga i anslutning till varandra, gärna med öppen planlösning fast ändå med markerad gräns. Köket i öster utan att vardagsrum hamnde i norr eller sovrum i söder. Ryggåstak. Vi diskuterade 1-plan och 1 3/4-plan. När vi sedan betämde oss för vår tomt föll det ganska snabbt på plats vilken husmodell som passade. Det blev ett 1-planshus pga detaljplanens begränsningar och ett vinkelhus då tomten inte har någon "skyddad" sida.

Varför blev det då Vårgårdhus? De hade egentligen ingen planlösning som riktigt kittlade min nyfikenhet men pga att vi hade bra referenser på Vårgårdahus ville vi ge dem en chans och se vad de kunde erbjuda. Det visade sig vara ett bra beslut. Det kändes direkt som att de var intresserade av vårat "lilla" bygge, vi var inte bara en kund i mängden. Catarina, vår säljare, är oerhört duktig på att komma ihåg saker vi har pratat om. Ibland kommer hon ihåg saker som jag inte ens kommer ihåg själv att jag har sagt. Hos Vårgårdahus är det inte heller några problem att ändra i planlösningarna utan att det för den sakens skull kostar extra och de har en prislapp och en standard som tilltalar oss så att vi slipper "uppgradera" precis allt. Summa summarum: bra pris och bra bemötande är ett vinnande koncept.

2 kommentarer:

  1. Härligt att saker o ting faller på plats och att man känner man gjort bra val! Beställde faktiskt en katalog från Vårgårdahus, mest på kul. Men alltid kul att höra goda omdömen!

    SvaraRadera
  2. Låter så skojsigt! Kul att ni äntligen har hittat något som ni vill ha med efter allt letande och velande! Ska bli skoj att följa ert husbygge!

    SvaraRadera