onsdag 9 mars 2011

Det har börjat

Det sa bara pang! Nu har vi börjat på riktigt.

I måndags var det utsättning av huset på tomten. Äntligen kunde vi se proportionerna och den riktiga placeringen. Det kändes bra och den schaktade rutan (gjord av SverigeHusets schaktfirma) var gjord perfekt utifrån vårat hus.

I morse hade vi möte på tomten med Vårgårdahus och vår schaktfirma. Det visade sig att det var en gammal kompis från grundskolan som skulle schakta. Världen är bra liten. Grävmaskinen (eller vad det nu heter) kom på trailer och den schakt som återstår för vatten, avlopp och carport har startat. Ett par timmar senare kom snön så vi får hoppas att det inte blev något problem.

Sedan bar det iväg till kommunen för byggsamråd. En stunds rabblande av regler och insamlande av information.

1 kommentar:

  1. Grannar!
    Kul att följa er husblogg, eller så kan vi snegla över krönet - brukar ta söndagsturer med fika på "altanen" som tradition :)
    Många turer verkar ni haft med kommunen - hade inte riktigt samma fördröjning, utan hann få in alla papper just innan väntetiden förlängdes. Dock var det lite struligt med markarbetena innan det uppdagades att de inte höll måttet - kunde blivit dyra extra markarbeten vill jag lova...
    Något som ni ska glädjas över (förutom ert jättefina hus) är att ni inte behövt bygga under kallaste vinter på 10 år - byggströmskostnaden har inte varit nådig...
    Genast poppar en massa frågor upp från oss (mej, min fru och vår 1,5 åring) - bl.a någon idé med backen mellan våra tomter ??? :)
    Familjen Wahlund (högst upp på gräddhyllan) har vi haft kontakt med under byggprocessen; pratat kabelTV, gräsmattor och altaner. Såg att ni får tillträdet i september, får ni börja under sommaren när huset är på plats med t.ex altan eller anlägga gräsmatta?
    Ha det fint och lycka till med alla beslut så ses vi kanske ute på tomten någon gång.
    /Peter

    SvaraRadera