lördag 2 juli 2011

Kakel och klinker

Nu har det gått snabbt framåt i huset. Igår när vi kom in fick jag små fjärilar i magen. Det börjar ta form ett hem. I princip hela huset kommer att gå i svart och vitt utom i ett rum. Ett rum som ofta inte ägnas så stor tanke och blir sterilt och tråkigt. Jag kommer vissla varje gång jag står i tvättstugan :)
Idag tänkte jag bjuda på många bilder.

I hallen ligger matt svart platta med ett lite slitet utseende.

Plattan är 40x40

Inne i det lilla badrummet ligger samma platta som i hallen fast i mindre storlekar. 20x20 på golvet och 10x10 i pelarna som går upp på väggen, här bakom duschblandaren.

Mittemot pelaren på duschväggen går ytterligare en pelare. I övrigt har väggarna en blank vit platta i storleken 20x30.

Många har undrat och här är beviset. Man kan ha fönsterbrädor nästan i golvnivå. Som tillval har vi flyttat ut samtliga fönster ca 5 cm i fasaden vilket gör att det blir djupa fina fönstersmygar.

Köket färdiggipsat. I taket ser man var den frihängande fläkten hamnar.

Ett av de små sovrummen har fått golv. Det blir genomgående trestavig ektarkett i huset.

Bilden är tagen från ett av de små sovrummen ut i allrummet. I bakgrunden skymtar vardagsrummet. Direkt till vänster utanför sovrummet ligger stora badrummet.

Vardagsrummet färdiggipsat. Takhöjden mellan vardagsrum och matsalsdelen är underbara 4 meter.

Stora badrummet var inte riktigt färdigkaklat men här ser man den härliga plattan med lite oljig och rostig känsla som ligger på golvet och går upp som fondvägg bakom badkaret. Storlek på plattan är 60x40. Övriga väggar har en vitt matt platta i storleken 25x33.

Till slut vår färgklick i vardagen :) Tvättstugans rosa golv har en platta i storlek 20x20. För den som undrar hur F kunde låta sig övertalas så har han avsagt sig alla framtida förpliktelser i tvättstugan.

Golvet fortsätter in i förrådet där man skymtar multimediaskåpet i väggen.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att se huset inifrån... har inte kommit igång med husbygget än, ett Vårgårdahus, men det mesta är klart inför bygget, och då är det kul att se val av kakel och färger... :)

    SvaraRadera